Varför startade jag Jimmy´s Möbelrestaurering?

Detta är ett svårt yrke, krävs en hel del kunskap och en hel del eftertanke för att göra rätt så att möbeln inte förstörs när man jobbar med antika möbler. För att få jobba med det man utbildat sig till, finns det bara ett alternativ som gäller och det är att starta eget, därför ser vi inte några stora företag inom möbelrestaureringsbranschen. Detta är inget yrke att bli miljonär på, så där har ni svaret på varför man har svårt att hitta skickliga restaurerare. Man är i fel bransch om man söker stora pengar, men allt handlar inte om pengar. Jag som är praktiskt lagd gillar att jobbar med händerna.

För mig handlar det om att i första hand låta efterlevande få ta del av en fantastisk historia, som möbler ger oss och få visa min yrkesskicklighet, att få återskapa möbeln till sitt ursprung. Kan man bevara flera 100 års gamla möbler genom generationer, så lever historien vidare och det är så fakta kan tas fram.

Varför ska då ni göra i ordning era möbler?

Kanske har möbeln ett affektionsvärde för er som tillhört er i generationer. Du köpte den pågrund av formen, att du gillade snickeriet på möbeln eller att den skapats av en känd designer. Du kanske vill att efterlevande ska ha något kvar från förr i tiden, få chansen att se det fantastiska snickeriet som gjordes förr på möblerna, som skulle kosta en förmögenhet att återskapa i dag. Försök bevara så mycket ni kan även om ni tröttnat på möbeln, så kan den ge en solstrimma för en annan. Svaret vet du, och det är du som avgör om historian av din möbel ska leva vidare.

Vad kan jag ge er?

Jag har sett många absurda och konstiga lagningar på möbler, så man blir nästan tårögd av eländet, helst skulle man vilja slänga möbeln. Detta har orsakats av dåliga renoveringar och restaureringar av möbeln, man har inte haft den yrkesskicklighet som krävs, för att ta hand om möbeln.
Men jag har en egenskap som få har. Jag ser hur möbeln kan ha sett ut en gång i tiden. Det är vad mitt jobb går ut på, att återskapa era möbler till det skick, som det en gång haft genom tiden. Jag vill ge er möbel det bästa omhändertagande och få återskapa den med rätt material och med rätt produkt. Jag hjälper er med att få liv i er möbel som i sin tur kan väcka minnen från förr, kanske kommer möbeln rent av att ge er en positivare stämning i hemmet, och få er på bättre humör, vem vet.